Gå till innehåll Hoppa till snabblänkar Gå till nyhetsarkiv Gå till Om webbplatsen Gå till söksida Gå till kontaktsida

Kommunfullmäktige sammanträder 21 oktober – var med på plats eller se på webben

14 oktober 2024

Den 21 oktober sammanträder kommunfullmäktige på Sportcentrum i Norrtälje. Du är varmt välkommen att ta del av mötet, antingen på plats eller via vår webbsändning. Här kan du läsa några punkter att se fram emot på måndagens möte.

Besök av Svenskt vattens VD

Sammanträdet kommer gästas av Per Dalhielm, VD på Svenskt vatten, och Anders Lindgren, VD på Norrtälje Vatten och Avfall, för att berätta om VA-läget i Sverige i stort och i Norrtälje. 

Fastställande av partistöd

Partistödet är det kommunala ekonomiska stöd som betalas till de politiska partier som finns representerade i kommunfullmäktige. Hur stödet fördelas beror på hur många mandat partiet har i fullmäktige. Partierna behöver lämna in en redovisning på hur stödet använts, vilket samtliga partier har gjort. Du kan ta del av redovisningarna tillsammans med handlingarna till måndagens möte.

Totalt rör det sig om cirka 3,7 miljoner kronor.

Medlemskap i Mälarrådet

Mälarrådet är en samverkan mellan kommuner i Mälardalsområdet. Även om Norrtälje kommun inte tillhör Mälardalen rent geografiskt, har kommunen historiskt varit med i rådet, bland annat för att bevaka frågor som rör Arlanda och kommunikationer till Finland. Efter valet 2022 beslutade det dåvarande styret att lämna Mälarrådet. Det nya styret vill att Norrtälje kommun ska ansöka om att bli medlemmar i rådet på nytt, då de ser flera fördelar med medlemskapet.

Följ webbsändningen av kommunfullmäktige

Är du intresserad av VA-frågor och tycker det är spännande att lyssna på politisk debatt? Välkommen att följa kommunfullmäktiges webbsändning via den här länken. Mötet startar 17.30.

Kommunfullmäktiges webbsändning