Gå till innehåll Hoppa till snabblänkar Gå till nyhetsarkiv Gå till Om webbplatsen Gå till söksida Gå till kontaktsida

Invigning av två utställningar på Roslagsmuseet 31 augusti

26 augusti 2024

De två nya utställningarna En total tvärnit + Insidan samt Norrtälje stadsarkiv – 50 år i demokratins tjänst invigs på Roslagsmuseet den 31 augusti. Varmt välkomna!

Välkomna på invigning av två nya utställningar på Roslagsmuseet. En total tvärnit liksom + Insidan samt Norrtälje stadsarkiv – 50 år i demokratins tjänst. Utställningarna invigs lördag den 31 augusti klockan 12.00–16.00 på Roslagsmuseet. Invigningstalen börjar klockan 12.00. Fri entré. 

Invigningstalare

En total tvärnit liksom + Insidan

Desirée Kjellberg, Sveriges Fängelsemuseum,
Magnus Jönsson, Kriminalvårdschef Anstalten Norrtälje
Joanna Wåhlin, Norrtälje stadsbibliotek.

Norrtälje stadsarkiv – 50 år i demokratins tjänst

Åse Frid, kommunarkivarie
Laila Lindroth, enhetschef, kommunstyrelsekontoret
Emilia Ekeblad, Roslagsmuseet

Om utställningarna

En total tvärnit liksom + Insidan

En utställning i två delar om livet innanför murarna. Hur det är att sitta frihetsberövad idag på anstalt? Hur påverkas man av att bli frihetsberövad? Vad är frihet? Utställningen är skapad i samarbete med Sveriges Fängelsemuseum och Anstalten Norrtälje.

Norrtälje stadsarkiv – 50 år i demokratins tjänst

I år firar Norrtälje stadsarkiv 50 år. I utställningen kan du ta del av arkivets historia, möta människorna som använder arkivet och prova på att själv vara arkivarie. Utställningen är skapad i samarbete med Norrtälje stadsarkiv.

För dig som vill veta mer

Roslagsmuseet ligger i den historiska byggnaden gevärsfaktoriet och är Norrtälje kommuns nav för att vårda, bevara och tillgängliggöra det gemensamma kulturarvet. Roslagsmuseet visar föremål ur Roslagsmuseets samlingar och den historia som byggnaden bär på.

Roslagsmuseets webbplats