Gå till innehåll Hoppa till snabblänkar Gå till nyhetsarkiv Gå till Om webbplatsen Gå till söksida Gå till kontaktsida

Öppet hus i Gräddö samlade engagerade deltagare

10 maj 2024

Just nu pågår en förstudie som ska peka ut riktningen för Gräddö och Rävsnäs. Under söndagen hölls ett öppet hus för att samla in invånarnas synpunkter, som kommer ligga till grund för den fortsatta förstudien.

Ett tjugotal personer minglar på och nedanför en altan till ett hus med texten Gästhamn på.

Helgens öppna hus hölls på servicehuset i Gräddö och ett åttiotal personer deltog. Bland besökarna fanns både fastboende, fritidsboende, fastighetsägare och näringsidkare. Syftet med evenemanget var att samla in information om orternas utveckling.

Ett tjugotal personer och en hund minglar runt ett partytält vid vattnet.

Under dagen fördes många intressanta samtal om olika ämnen. Deltagarna diskuterade orternas identitet, den roll de spelar som kustsamhällen samt hur man vill att samhällsservice och infrastruktur ska utvecklas i området.

– Vi har haft en härlig dag med trevlig stämning. Det är tydligt att deltagarna känner ansvar och engagemang för sina byar och vill samverka med kommunen i utvecklingen, berättar Ida-Maria Classon Frangos, stadsplanerare på Landskapslaget som arrangerade öppet hus tillsammans med Norrtälje kommun.

En stor karta över platserna fanns på plats, där besökarna kunde lägga till sina synpunkter. Barn som besökte det öppna huset hade förberett brev som de kunde lämna i en postlåda på plats.

bild av en karta med lappar på

Alla synpunkter som kom fram under dagen kommer sammanställas i ett dokument som kommer ligga till grund för förstudien som kommunens planavdelning har i uppdrag att ta fram. Sammanställningen kommer du kunna ta del av på vår webbplats.

– Det är fantastiskt att se så stort engagemang från bygdens invånare och aktörer, säger Johan Mattsson, översiktsplanerare på Norrtälje kommun och projektledare för förstudien. Vi har fått ovärderlig information till förstudien och det fortsatta arbetet med Gräddö och Rävsnäs utveckling.

Stort tack till alla som deltog!

För dig som vill veta mer

Förstudien om Gräddö och Rävsnäs