Gå till innehåll Hoppa till snabblänkar Gå till nyhetsarkiv Gå till Om webbplatsen Gå till söksida Gå till kontaktsida

Parkeringsytor görs vårfina – ha koll på tillfälliga parkeringsförbud

9 april 2024

Under mars och april sopar vi sand och grus från parkeringsytor runt om i kommunen. Håll utkik efter skyltning om tillfälliga parkeringsförbud.

Skylt vid centrumparkeringen i Hallstavik visar på tillfälligt parkeringsförbud på grund av sandsopning.

Denna åtgärd, som är en del av det årliga vårstädningsschemat, kommer att resultera i tillfälliga parkeringsförbud på berörda platser. Ha koll på skyltningen på respektive parkeringsplats. Vi kan inte säga exakt när vi kommer till ett visst område, då det är mycket som påverkar arbetet.

Den årliga sandsopningen är till för att rengöra parkeringsområden från vintersanden som ackumulerats under de kalla månaderna. Åtgärden är inte bara för att det ska vara snyggt utan bidrar också till att förbättra trafiksäkerheten och minska risken för skador på fordon.

För att underlätta sandsopningsprocessen uppmanar vi allmänheten att vara uppmärksamma på tillfälliga parkeringsförbud som kan införas under mars och april.

Läs mer om hur sandsopning går till, hur vi prioriterar och hur du felanmäler:
Mer om sand- och grussopning i Norrtälje kommun

Film från förra årets sandsopning

För dig som vill veta mer

På våra sidor om trafik, gator och parker kan du bland annat läsa om parkeringar, vägarbeten, se alla våra parker och lekplatser, utegym och allt för båtlivet. 
Trafik, gator & parker