Gå till innehåll Hoppa till snabblänkar Gå till nyhetsarkiv Gå till Om webbplatsen Gå till söksida Gå till kontaktsida

Översiktsplan 2050 – granskningsperioden avslutad

18 juni 2024

Norrtälje kommun har tagit fram förslag till en ny översiktsplan som beskriver kommunens utveckling till år 2050. Mellan den 17 april och den 17 juni var Översiktsplan 2050 med fördjupning för Norrtälje stad ute på granskning. Nu har granskningsperioden avslutats och arbete med att ta del av synpunkter och färdigställa planerna inför antagande pågår.

Förslaget till ny översiktsplan med fördjupning för Norrtälje stad var ute på samråd under våren 2023. Resultatet av samrådet redovisas i separata samrådsredogörelser som finns tillgängliga här på vår webbplats. Samrådsredogörelserna beskriver vilka synpunkter som kommit in samt hur de har behandlats. Efter samrådet har planerna bearbetats utifrån inkomna synpunkter och kompletterats med nytt underlag.

Mellan den 17 april och 17 juni var översiktsplanen med fördjupning för Norrtälje stad ute på granskning. Under den perioden fanns det återigen möjlighet att lämna synpunkter på förslagen. Nu har granskningsperioden avslutats och arbete pågår med att göra mindre revideringar och färdigställa planerna inför antagande. Samtliga synpunkter som har kommit in under granskningen kommer att sammanställas i så kallade särskilda utlåtanden. Översiktsplanen med fördjupning för Norrtälje stad beräknas antas av kommunfullmäktige i februari 2025.   

Läs mer om Översiktsplan 2050

Läs mer om fördjupningen av översiktsplanen för Norrtälje stad