Gå till innehåll Hoppa till snabblänkar Gå till nyhetsarkiv Gå till Om webbplatsen Gå till söksida Gå till kontaktsida

Välkommen på trygghetsvandring 5 december

4 december 2023

Det är dags för årets sista trygghetsvanding runt stadsutvecklingsprojektet Övre Bryggårdsgärdet, och den här gången bjuds allmänheten in att delta.

Sex personer utanför en tunnel i februari.

– Det här området kommer vara färdigbyggt runt 2035, det innebär att för de barn som flyttar hit nu kommer det här projektet pågå under stor del av deras uppväxt. Och den vill vi att de ska kunna titta tillbaka på med värme och trygghet, framförallt i en stadsdel som så tydligt fokuserar på barnen.

Så inledde Helena Wickholm, projektledare för hållbar stadsutveckling i Övre Bryggårdsgärdet, den första trygghetsvandringen på området som genomfördes i februari i år. Med på den vandringen var personer från olika delar av stadsbyggnadsprojektet men även representanter från kommunens andra avdelningar som gata/park, Trygg i Norrtälje kommun och säkerhetsavdelningen.

Två kvinnor i reflexvästar står utomhus utanför ett byggstaket och ler.

Bilden: Helena Wickholm, projektledare för hållbar stadsutveckling i Övre Bryggårdsgärdet till höger tillsammans med Ann Forslin, huvudprojektledare, till vänster under trygghetsvandringen i juni i år.

Bjuder in allmänheten

Sedan dess har det genomförts ytterligare trygghetsvandringar och en rad åtgärder är redan på plats. Nu är det dags för sista trygghetsvandringen på området för i år, och den här gången bjuds allmänheten in att delta.

– Genom att titta på platserna tillsammans, utifrån allas olika synvinklar och kompetenser, kan vi se saker vi inte hade upptäckt annars, säger Helena.

Det är inte bara boende i området som är välkomna på trygghetsvandringen, utan alla som rör sig i området och vill vara med och bidra till att det ska vara och upplevas som en trygg plats, är välkomna.

– Att få träffa de personer som rör sig här dagligen och höra deras upplevelse av platserna är jätteviktigt för oss, säger Helena. Det är för dem vi gör det här.

Vad är en trygghetsvandring?

En trygghetsvandring innebär att olika parter i ett område, till exempel företagare, boende och entreprenörer går igenom området tillsammans med en kunnig arrangör och samtalar om hur området kan bli tryggare och mer trivsamt.

Gå med på trygghetsvandring!

Vill du gå med på trygghetsvandringen runt Övre Bryggårdsgärdet den 5 december? Vi samlas vid projektkontoret på Hemvägen 4 klockan 16.30. Ingen föranmälan eller förkunskap krävs. Kom ihåg att ta på dig reflex!

För dig som vill veta mer

Läs mer om stadsbyggnadsprojektet Övre Bryggårdsgärdet
Övre Bryggårdsgärdet

Läs mer om kommunens trygghetsarbete
Trygghet & säkerhet