Räddningstjänstens logotyp
Så används Norrtälje kommuns räddningstjänsts logotyp. Regler om hur den används och nedladdningsbara logotyper finns här.
Norrtälje kommuns räddningstjänst följer kommunens grafiska profil, men möjlighet finns också att använda räddningstjänstens egen logotyp i viss kommunikation, som marknadsföring, information och utbildning. I myndighetsutövning används alltid kommunens logga.
Friyta runt loggan
Runt logotypen ska alltid en friyta finnas. Friyta betecknar det område runt logotypen vi bör undvika att placera andra grafiska objekt inom. Detta för att inte störa avsändaren.
I en del mallar ligger logotypen på en platta (eller i en bild) och då kan plattans gräns skära genom friytan (exempelvis på framsidan i trycksaksmallen). Friytan relaterar då alltid mot trycksakens ytterkant och det är då alltid mallen som gäller framför regeln om friyta. Friyta är en rekommendation som vi bör respektera i alla andra fall.
Så stor ska friytan vara
Friytans storlek är den samma som bredden i skölden i mitten den logotyp du använder, se illustrationen ovan. Ett sätt att vara på säkra sidan, är att sätta 15% av räddningstjänstloggans höjd som friyta. Exempel: Är loggan 100 pixlar hög, ger du den 15 pixlar i friyta runtom.
Så placerar du loggan på backen
Ett vanligt förekommande grafiskt element är vår backe i nederkant. Backen har 6 graders lutning och dessa regler gäller för hur du ska placera räddningstjänstens logga i relation till backen:
Backens överkant ska nudda R:ets nedersta spets och sista N:ets översta spets. Då säkerställer du att logotypen blir rätt placerad.
Varianter av loggan
Det primära valet är alltid loggan i gult och blått. Den kan placeras på alla bakgrunder och färger. I särskilda fall kan en vit eller svart logga vara mer lämplig. Alla varianter finns att ladda ned längst ned på denna sida.