Gå till innehåll Hoppa till snabblänkar Gå till nyhetsarkiv Gå till Om webbplatsen Gå till söksida Gå till kontaktsida

Välkommen till Elmsta förskola

Vi ligger mitt i byn, men nära skog och mark i stora, fina lokaler. Det gör att vi kan vara i och använda naturen i våra aktiviteter. Vi är ute varje dag och upptäcker allt spännande i vårt närområde.

Vår vision: Alla barn och unga ska lyckas med sin skolgång!

Leken är en viktig del av vår utbildning och betydelsefull för barnens lärande, utveckling och fantasi. Därför skapar vi stimulerande miljöer inne och ute och arbetar mycket med skapande verksamhet utifrån barnens olika intressen och förutsättningar.  
Alla pedagoger är nyfikna och lyhörda för barnens frågor, funderingar och behov. Vi ser barnet som kompetent och vår uppgift är att ordna en miljö där barnet känner lust att utforska och lära. De professionella pedagogerna lyssnar på barnens frågor och studerar deras lek för att fånga upp intressen och aktiviteter som vi bygger vidare på i ett tematiskt arbetssätt. I projekt får barnen undersöka, prova, konstruera och undersöka olika fenomen i sin vardag. Tillsammans med de vuxna får barnen reflektera och återkoppla vad de gjort och upplevt. Vi utgår från läroplanens mål när vi planerar undervisningen och dokumenterar utbildningen samt det enskilda barnets lärande i Unikum. 
Kollegialt lärande och pedagogiska diskussioner sker kontinuerligt i schemalagda reflektioner för varje arbetslag, samt för hela förskoleområdet. 

Gemensamma arbetssätt och styrdokument för förskolan

Elmsta förskola består av fem avdelningar, tre för de äldre och två för de yngre barnen. Vi strävar efter att så många pedagoger som möjligt följer med sin barngrupp genom hela förskoletiden. På alla avdelningarna arbetar förskollärare och barnskötare tillsammans för att skapa en utbildning bestående av god omsorg, lek och undervisning.

Förskoleområde 

Elmsta förskola tillhör Väddö förskoleområde. 
Alla förskoleområden

 

  • Förskolan öppnar 06.00. Vi är tillsammans inne på en avdelning.
  • Klockan 07.00 serverar vi frukost till de barn som kommit.
  • De barn som kommer 07.15 och fram till frukosten är avslutad lämnas på en annan avdelning för att de som äter ska få en lugn frukost.
  • 07.30 går alla barn in på sina avdelningar med sina pedagoger.
  • Mellan 09.00­­–11.00 äter vi frukt och sedan arbetar vi till stor del tillsammans med barnen med olika projekt. Under denna tid har vi även en pedagogisk samling som ofta är kopplad till aktuellt projekt.
  • Vi äter lunch 11.00 på respektive avdelning. Därefter har vi en lugn stund. De yngre barnen sover oftast, de äldre hör på högläsning. Därefter ofta fri lek eller fortsatt arbete med projekt.
  • Vi äter mellanmål 14.00 på respektive avdelning.
  • Klockan 15.00 slår alla avdelningar ihop sig, inomhus eller utomhus, med gemensamt ansvar för alla barn någon gång under eftermiddagen fram till stängning.
  • Vi stänger förskolan 18.00

När ditt barn börjar hos oss lägger vi tillsammans upp en plan för inskolningen. Den brukar ta ungefär 1–2 veckor och vi vill att du som vårdnadshavare är med på förskolan de tre första dagarna, ibland mer. 

Kontakt