Gå till innehåll Hoppa till snabblänkar Gå till nyhetsarkiv Gå till Om webbplatsen Gå till söksida Gå till kontaktsida
Penningby Slott

Penningby slott — guidad visning

Vi guidar dig genom Penningby slotts historia med start i medeltiden fram till idag. Under turen visas interiörer från förr, ett källarvalv, en väldig brunn och kanske ett spöke...

Datum:
03 juli–31 juli
Tid:
11.00–12.15
Plats:
Penningby, Penningby slott
Kostnad:
150 kr vuxen, 50 kr skolbarn, halva priset med kulturarvskortet.

Boka biljetter (biljettkiosken.se)

Varje onsdag till söndag klockan 11.00—12.15 från den 3 juli till och med den 31 juli. Slottet är stängt på måndagar och tisdagar. 

 

Upplev en av Sveriges mest välbevarade historiska byggnader. Häng med genom byggnadens historia och följ byggnadens transformation från försvarsborg till slott! 

Tillsammans med guiden från ägarsläkten Nordström förflyttar ni er genom århundradena och genom slottets fyra våningar. Det bjuds på byggnadshistoria, vackra möbler, unika föremål och spännande berättelser. Ta gärna också en tur i parken om vädret tillåter. 

Vi försöker anpassa visningarna så att de passar för både stora och små. De guidade visningarna är ungefär 75 minuter långa. Observera att det ingår trappor i den guidade turen.

De guidade visningarna anordnas onsdagar till söndagar klockan 11.00—12.15 från den 3 juli till och med den 31 juli. Slottet är stängt på måndagar och tisdagar. 

Biljetter till slottsvisningen går endast att köpa i förväg. Det är ett begränsat antal biljetter till varje visning. Parkering finns intill Penningby slott. SL bussar från Norrtälje och Åkersberga stannar även i Penningby. Läs mer om vilka bussar som finns på sl.se.

 

Hitta hit

Penningby Slott 1

Slottet ligger längs med väg 276 mellan Norrtälje och Åkersberga, i höjd med avtagsvägen mot Furusund.

För besökare

Hitta hit

Penningby Slott 1

Slottet ligger längs med väg 276 mellan Norrtälje och Åkersberga, i höjd med avtagsvägen mot Furusund.

För besökare