Gå till innehåll Hoppa till snabblänkar Gå till nyhetsarkiv Gå till Om webbplatsen Gå till söksida Gå till kontaktsida
Bild på lycklig publik framför sekelskiftesvillan Gregersboda, med havsutsikt, blommande rosor och 4 1600- tals klädda skådespelare i ett applådtack.

Den inbillade sjuke — Gregersboda

Kulleteatern ger dig succéföreställningen den inbillade sjuke…om bara ensemblen håller sig frisk!

Datum:
17 juli
Tid:
19.00–20.45
Plats:
Åkersberga, Gregersboda gård
Kostnad:
320 kronor ordinarie. Gratis för barn och ungdomar upp till 16 år.

Boka din biljett här (nortic.se)

  • Onsdag den 17 juli, klockan 19.00—20.45, i Gregersboda.
  • Lördag den 20 juli, klockan 19.00—20.45, på Norrtälje Bränneri.
  • Söndag den 21 juli, klockan 19.00—20.45 i Furusund. 
  • Torsdag den 25 juli, klockan 19.00—20.45, i Gregersboda.
  • Söndag den 11 augusti, klockan 18.00—19.45, i Gregersboda.

 

En klassisk komedi av Jean-Baptist Molière som behandlar hypokondrins och familjelivets glädjeämnen i ett färgsprakande farstempo. 

....och när det visar sig att mer än halva skådespelarensemblen är sjuk blir det en väldig fart på skådespelarna som måste spela flera roller samtidigt!

Monsieur Argan, en äldre herre som tror sig vara svårt sjuk, har en giftasvuxen dotter. Hon har redan träffat sitt livs kärlek men Monsieur Argan, som enligt sig själv är fruktansvärt sjuk, ser nu sitt tillfälle att få en läkare till svärson! Komedins förvecklingar är igång och pigan Toinette tillsammans med storebrodern Beralde försöker ställa allt tillrätta samtidigt som Monsieur Argan ska hinna ta alla sina lavemang.

Kulleteatern framförde uppsättningen "den inbillade sjuke" redan sommaren 2023 och på publikens begäran återkommer vi med vår succé även detta år. I rollerna ser vi Carl Jacobson, Ida Löfholm, Willma Idris och Johan Stavring. För regi och bearbetning står Linda Kulle. Föreställningen är ungefär 1 timme och 45 minuter lång inklusive paus. 

Ta med er regnkläder vid sämre väderlek. Vi lånar ut filtar till publiken så länge lagret räcker. Ni parkerar på anvisad plats vid hagen intill stallet och promenerar sedan ner till huvudbyggnaden där ni finner toalett, café och en teater i trädgården precis vid havet. Om ni behöver parkera närmare kommer vi hjälpa er med det på plats.

Välkomna i sommargrönskan!

 

Arrangör

Kulleteatern

Linda Kulle

info@kulleteatern.se

Hitta hit

Gregersboda gård 1

Gregersboda är beläget mitt emellan Åkersberga och Norrtälje längs med 276:an i Roslagskulla socken. Vid skylten “Kulleteatern” svänger ni in.

För besökare

Husdjur tillåtna

Toalett

Enklare servering

Hitta hit

Gregersboda gård 1

Gregersboda är beläget mitt emellan Åkersberga och Norrtälje längs med 276:an i Roslagskulla socken. Vid skylten “Kulleteatern” svänger ni in.

För besökare

Husdjur tillåtna

Toalett

Enklare servering