Gå till innehåll Hoppa till snabblänkar Gå till nyhetsarkiv Gå till Om webbplatsen Gå till söksida Gå till kontaktsida

Invigning av Sjötullstorget och Norrtälje Hamn

17 september 2018

Välkomna på invigning i Norrtälje Hamn 22 september kl 11.00. Kom och fira att Sjötullstorget och den första delen av hamnen är klar!

Lördag den 22 september klockan 11.00 på Sjötullstorget invigs den första färdiga delen av Norrtälje Hamn. Vi firar att Sjötullstorget är klart, att de första boende har flyttat in i hamnen och att klippor och trädäck har tagit plats längs kajkanten. Dessutom har s/s Norrtelje flyttat tillbaka till sin vanliga plats och firar 50 år i Norrtälje Hamn.

Det blir musik med Brännäsblåset och Norrtälje musikkår, godisregn, fika och invigningstal. NCC finns på plats för att svara på frågor och även representanter från s/s Norrtelje deltar.

Efter invigningen är alla välkomna ner på trädäcket för att fika och upptäcka skärgården i hamnen. För barnen blir det dessutom godisregn och möjlighet att testa på cirkus.

Norrtälje Hamn byggs i tre etapper. Etapp 1 påbörjades i oktober 2014 och pågår till 2019. Det är den första färdiga delen av etapp 1 som invigs. Etapp två, som är störst, startade 2017 och fortsätter till 2025 och den sista etappen ska löpa från 2022-2030. Byggtiden för hela stadsdelen beräknas ta ungefär femton år.

Sjötullstorget är det nya torget som binder ihop Sjötullsgatan med hamnen.

Varmt Välkomna!