Gå till innehåll Hoppa till snabblänkar Gå till nyhetsarkiv Gå till Om webbplatsen Gå till söksida Gå till kontaktsida

Kommunfullmäktige i korthet 20 maj

20 maj 2024

Måndagen den 20 maj höll kommunfullmäktige sammanträde. Nedan hittar du ett urval av de ärenden som behandlades på mötet. Du kan ta del av sändningen i efterhand via länken nedan.

Kapitaltäckningsgaranti till Tiohundra AB

Direktionen för Kommunalförbundet Sjukvård och omsorg i Norrtälje beslutade den 15 februari att ställa ut en oåterkallelig kapitaltäckningsgaranti till Tiohundra AB för räkenskapsåret 2024 om högst 100 miljoner kronor, dock längst till och med den 30 april 2025. Det för att säkerställa att bolagets egna kapital inte understiger hälften av aktiekapitalet, under förutsättning att förbundsmedlemmarna förbinder sig att lämna motsvarande tillskott till förbundet.

Kommunfullmäktige godkände Kommunalförbundet Sjukvård och omsorg i Norrtäljes utställande.

Tilläggsavtal Lommarstranden etapp 1

Den 26 januari 2021 ingick kommunenen ett marköverlåtelseavtal med exploatörerna till exploateringsprojektet Lommarstranden etapp 1. Preliminärt enligt det avtalet skulle exploatörerna tillträda kvarteren under 2022 och 2023.

På grund av omständigheter som kriget i Ukraina, ökad inflation och osäkerhet på marknaden önskade exploatörerna att tillträdena till fastigheterna ska senareläggas, samt att betalning av återstående köpeskilling därmed också ska skjutas fram. Tilläggsavtalet som beslutades om syftar till att reglera förutsättningarna för senareläggandet samt att reglera parternas åtaganden i detta avseende.

Tilläggsanslag brandskyddsåtgärder för Kristinagården

I dagsläget finns ett framtaget förfrågningsunderlag för brand- och ventilationsåtgärder som uppfyller alla myndighetskrav för projektet gällande brandskyddsåtgärder på Kristinagårdens äldreboende. De brandåtgärder som nu genomförs kommer att markant öka säkerheten både för de boende och för fastigheten i stort. Projektet behöver ett tilläggsanslag på 7 miljoner kronor för att kunna genomföras som planerat.

Total kostnad är 21,7 miljoner kronor. Total kapitalkostnad som uppkommer första året (2025) är cirka 13 miljoner kronor.

Mer information

Alla ärenden

Kommunfullmäktige möte 2024-05-20 (forum.norrtalje.se)

Ta del av mötet digitalt

Kommunfullmäktiges webbsändning Norrtälje kommun

För dig som vill veta mer

Kommun och politik i Norrtälje kommun